Deputatul Mihai Aurelian: Modificarea legii alegerilor parlamentare este necesară

Deputatul Mihai Aurelian: Modificarea legii alegerilor parlamentare este necesară

DISTRIBUIȚI

Deputatul Mihai Aurelian susţine că modificarea Legii alegerilor parlamentare se impune în condiţiile în care numărul de reprezentanţi ai cetăţenilor români care trăiesc în afara graniţelor ţării este unul minimal.

Pentru ca numărul reprezentanților diasporei să crească de la 2 la 4 (în cazul senatorilor) şi de la 4 la 8 (în cazul deputaţilor), pentru repararea acestui dezechilibru major referitor la cetăţenii români care au în fond aceleaşi drepturi ca şi restul cetățenilor care astăzi trăiesc în România a fost nevoie de introducerea acestui proiect legislativ pentru modificarea legii.

”Amendamentul referitor la creşterea numărului de parlamentari pentru circumscripţia 43, nu a întrunit majoritatea necesară în sesiunea legislativă anterioară. Întrucât, potrivit prevederilor Comisiei de la Veneţia, legile electorale nu pot fi modificate cu mai puţin de un an înaintea alegerilor la termen este necesară parcurgerea urgentă a procesului legislativ, pentru dezbatere şi vot în Parlament, iar apoi promulgare”, subliniază Mihai Aurelian.

Proiectul a fost înregistrat la Camera Deputatilor în procedura de urgență, iar din punct de vedere tehnic, există, ca şi în cazul votului prin corespondenţă, timpul necesar pentru modificarea legislatiei în sensul dorit de cetatenii români din diaspora.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.