Deputatul Mircea Lubanovici cere reînființarea secțiilor de votare desființate în SUA

Deputatul Mircea Lubanovici cere reînființarea secțiilor de votare desființate în SUA

Deputatul de diaspora, Mircea Lubanovici, a adresat o scrisoare deschisă Premierului României, Victor Ponta, prin care reclamă modul în care au fost organizate alegerile prezidenţiale din acest an.

În scrisoare, Lubanovici se arată revoltat de modul în care au fost organizate alegerile prezidențiale din acest an, când un număr important de cetățeni români nu au reușit să-și exercite dreptul la vot.

Românii din diaspora reprezintă, de multe ori, ambasadori mult mai eficienţi pentru imaginea României în lume decât personalul numit de dumneavoastră. Mai mult decât atât, aceşti oameni muncitori şi oneşti susţin prin munca lor cinstită familiile rămase în ţară”, subliniază deputatul.

În acest context, Mircea Lubanovici solicită Guvernului şi prim-ministrului Ponta să ofere o dovadă de omenie şi respect prin: intrarea proiectului legislativ prin care se implementează votul prin corespondenţă pe ordinea de zi a Parlamentului, reformarea consulatelor, dar şi înfiinţarea de unor noi misiuni diplomatice în toate oraşele unde locuiesc mai mult de 25.000 de cetăţeni români.

În finalul scrisorii, deputatul cere Premierului Ponta, „în numele românilor pe care-i reprezint în Parlamentul României vă cer să reînfiinţaţi secţiile de votare din Statele Unite ale Americii pe care le-aţi închis”.