Deputatul Mircea Lubanovici: Proiectul legislativ privind votul prin corespondenţă trebuie introdus pe...

Deputatul Mircea Lubanovici: Proiectul legislativ privind votul prin corespondenţă trebuie introdus pe ordinea de zi!

DISTRIBUIȚI

Deputatul Mircea Lubanovici susţine într-o scrisoare deschisă către Preşedintele Camerei Deputaţilor că protestul parlamentarilor care au intrat pe 5 octombrie în grevă japoneză a fost iniţiat ca urmare a blocajului în adoptarea Legii Votului prin Corespondenţă, “având în vedere că pentru a putea fi aplicat la viitoarele alegeri parlamentare proiectul ar trebui să devină lege până cel târziu pe 1 noiembrie 2015”.

Lubanovici subliniază că Proiectul Legii votului prin corespondență elaborat în urma consultărilor cu reprezentanţi ai românilor din Diaspora, a fost depus în Parlament în luna martie, iar până în prezent nu a fost introdus pe ordinea de zi pentru a putea fi dezbătut şi adoptat.

Mă simt nevoit să solicit Preşedintelui Camerei Deputaţilor introducerea pe ordinea de zi a proiectului legislativ. În calitate de reprezentant ales al cetăţenilor români din diaspora, precum şi în calitate de preşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, sunt obligat să adresez această Scrisoare deschisă conducerii Camerei Deputaţilor pentru a reitera necesitatea includerii pe ordinea de zi a proiectului legislativ privind votul prin corespondenţă. Contextul actual este bine cunoscut de către conducerea Camerei Deputaţilor, precum şi de reprezentanţii majorităţii parlamentare: pentru ca românii din diaspora să poată vota prin corespondenţă la alegerile parlamentare din 2016”, susţine deputatul în scrisoarea deschisă.

Mircea Lubanovici reaminteşte că proiectul votului prin corespondenţă a fost considerat o prioritate a sesiunii parlamentare trecute şi că există un acord de principiu la care au aderat toate partidele parlamentare.

Iniţiativa legislativă a avut la bază consultări cu asociaţiile românilor din străinătate şi, prin urmare, este agreată de acestea. Cred cu tărie că această lege reprezintă un prim pas către rezolvarea problemelor şi umilinţelor la care au fost supuşi românii din diaspora. Suntem datori să creăm un cadru legislativ care să nu mai permită încălcarea dreptului constituţional de vot! Abuzurile din noiembrie 2014 nu trebuie uitate şi, mai ales, nu trebuie repetate!”, conchide Mircea Lubanovici.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.