Deschidere oficială a cursurilor de limba română la Casa Românească din Timoc

Deschidere oficială a cursurilor de limba română la Casa Românească din Timoc

DISTRIBUIȚI
foto: Codruț Anca

Inițiativa Românilor din Serbia a început pe 6 februarie, la Bor (Serbia), oficial, cursurile de limba română pe care le organizează la Casa Românească din Timoc.La eveniment au participat consulul României la Zaiecear, Iulian Nițu, Sașa Vulici consultant din Bor al instituției Înaltului Comisar pentru Minorităţi Naţionale din cadrul OSCE cu sediul la Haga, Ludovic Vulea și Livia Diaconescu de la Radio România Craiova, echipa de la TV SEZAM din Bor şi o parte din copii care vor frecventa cursurile de limba română.

timoc 2
foto: Codruț Anca

În deschidere vicepreședintele Inițiativei Românilor din Serbia, organizația care a înființat Casa Românească a rostit cuvântul de bun venit părinților care au însoțit copiii, salutând prezența consulului Iulian Nițu, dar şi a oaspeților din România și Bulgaria.

În cadrul evenimentului, consulul  Iulian Nițu  a salutat  inițiativa IRS și a încurajat demersul și a promis sprijinul pentru asemenea inițiative.

timoc 3
foto: Codruț Anca

Din partea Inițiativei Românilor din Serbia au participat vicepreședintele Iugoslav Georgevici, vicepreședintele Boban Andrjic – coordonatorul proiectului și Daniel Petkovski – bibliotecar. Organizatorii țin să reamintească că acest proiect, Casa Românească din Timoc,  a fost realizat cu fonduri proprii. –  (corespondență  din Bor (Serbia) de la Codruț Anca)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.