Deschiderea Centrului de Informare a României de la Comrat a fost apreciată...

Deschiderea Centrului de Informare a României de la Comrat a fost apreciată de Andrian Candu

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut, pe 18 iunie, o întrevedere cu Preşedintele Parlamentului Rep. Moldova, Andrian Candu, cu ocazia vizitei întreprinse la Chișinău.

Ministrul Bogdan Aurescu a evocat discuțiile substanțiale avute cu interlocutorul său în cursul vizitei la București, la 25 martie 2015 și a arătat că dialogul pe linie parlamentară reprezintă o componentă fundamentală a Parteneriatului Strategic bilateral, cu relevanță particulară în ce privește pregătirea Republicii Moldova pentru asumarea și implementarea agendei europene.

Referindu-se la evoluțiile politice din Rep. Moldova, ministrul Bogdan Aurescu a evidenţiat necesitatea constituirii rapide a unui nou Guvern, pe baza unei coaliţii solide, durabile în Legislativ, care să garanteze angajamentul pro-european ferm, un Guvern capabil să continue reformele democratice, în consens cu așteptările exprimate de cetățenii Rep. Moldova, și să asigure stabilitatea Rep. Moldova.

Cei doi oficiali au abordat totodată aspecte privind perspectivele de soluţionare a dosarului transnistrean. Preşedintele Parlamentului Rep.Moldova a apreciat pozitiv deschiderea, de către ministrul român de externe a Centrului de Informare a României de la Comrat.