„Descoperă și Cunoaște România” – a patra ediție, la final

„Descoperă și Cunoaște România” – a patra ediție, la final

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) a desfășurat în perioada 22 – 24 iunie a.c. a patra etapă a proiectului „Descoperă și Cunoaște România”, ediția Centenar, dedicată românilor din nordul Republicii Moldova, anunță MRP.

Festivitatea de deschidere a avut loc la CJ Neamț, cu participarea secretarului de Stat MRP Veaceslav Șaramet, a secretarului de stat din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, Remus Munteanu, a vicepreședintelui CJ, Ion Asaftei, a consilierului președintelui CJ, Octavian Andrei Bărbuleț Tărăntuș, și a consilierului județean, Marius Nechita. Prima zi a continuat cu vizita la Muzeul Memorial „Ion Creangă” și la Cetatea Neamțului.

A doua zi a debutat cu vizita la Mănăstirea Agapia, urmată de turul la Muzeul Județean de Istorie din Botoșani și la casa Casa Memorială „Mihai Eminescu” din Ipotești. Astfel, ziua de 23 iunie s-a încheiat cu momente de relaxare la Lacul cu Nuferi din apropierea ultimului obiectiv vizitat de cei 50 de participanți.

Ultima zi a programului pregătit de MRP a debutat cu evenimentul desfășurat la Instituția Prefectului din Botoșani, unde participanții au fost primiți de subprefectul Daniela Lozneanu, vicepreședintele Consiliului Județean Dorin Birta și de directorul Memorialului Ipoteşti, Ala Sainenco. Până la finalul zilei, au mai fost vizitate Mănăstirea Popăuți și Casa Memorială „Nicolae Iorga”.