Designul românesc ajunge la Praga Design and Fashion Week – Designblok 2016

Designul românesc ajunge la Praga Design and Fashion Week – Designblok 2016

DISTRIBUIȚI

Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană va  organiza prima expoziție românească în cadrul renumitului Designblok – Praga Design and Fashion Week, în colaborare cu Institutul Cultural Român de la Praga și Simplu.MakerShop. Organizat din anul 1999, și aflat deja la cea de-a XVIII-a ediție, Designblok este cel mai mare eveniment dedicat domeniului designului si fashion-ului din Europa Centrală, atrăgând în fiecare an peste 50.000 vizitatori. Anul trecut, a inclus 70 locații, 84 producători și branduri, 94 designeri și studio-uri de design din 12 țări.Dedicată tezaurului dacic, expoziția prezintă colecțiile a șapte designeri români de bijuterie contemporană – David Sandu, Otilia Mihalcea, Ioana Ardelean, Andreia Popescu, Adelina Petcan, Ludmila Buga și Diana Toboșaru. FOUND.LOST.FOUND va fi prezentată în secțiunea OpenStudio – standul L 123 din complexul expozițional Vystaviste Holesovice, în perioada 26 – 31 octombrie 2016.

Acest proiect reprezintă deja cea de-a cincea participare internațională a asociației Assamblage în anul 2016, după London Fashion Week, Milano Origin Passions and Beliefs, Joya Barcelona și Eurocultura Festival – Bozar, Bruxelles, dovadă clară a evoluției domeniului designului românesc de  bijuterie contemporană. FOUND.LOST.FOUND a fost prezentată în premieră în cadrul International Fashion Showcase – London Fashion Week 2016, în colaborare cu Institutul Cultural Român din Londra, fiind ulterior itinerată în cadrul ICR București, Romanian Design Week 2016, precum și în expoziția “O călătorie prin istoria și viitorul bijuteriei – ediția a II-a” la Muzeul de Artă Cluj-Napoca și Muzeul Național de Istorie a României București, cu sprijinul AFCN.

Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană, lansată în luna mai a anului 2015 în cadrul Romanian Design Week, este urmarea unui proiect în derulare de 5 ani de susținere, dezvoltare și structurare a domeniului emergent al bijuteriei contemporane în România. Cei peste 350 de absolvenți ai Școlii de Bijuterie Contemporană dovedesc că bijuteria de autor este o formă de artă independentă, cu vizibilitate crescută încadrul evenimentelor și expozițiilor naționale și internaționale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.