Despre Grigore Vieru şi Mihai Eminescu, la Comrat

Despre Grigore Vieru şi Mihai Eminescu, la Comrat

sursa: Universitatea de Stat din Comrat

o întâlnire literară dedicată zilei de naștere a poetului Grigore Vieru a fost organizată în data de 14 februarie în sala de lectură a Universității de Stat din Comrat.

Un moment inedit al evenimentului a fost momentul muzical realizat de membrii corpului de сarabineri  Unitatea militară 1045 Comrat, pe muzica lui Ion Aldea-Teodorovici și versurile lui Grigore Vieru. Totodată, ”În memoriam” Grigore Vieru au fost proiectată o selecție de duete realizate în ianuarie 2009 între poet și Fuego, înregistrare cu ocazia ultimei întâlniri cu publicul din Cahul.

Programul acestei  şedinte intitulată ”Legământ” a cuprins recital din creația poeților consacrați G. Vieru și Mihai Eminescu –  cu trimitere la medalioanele literare „Mari scriitori români” a criticului literar Mihai Cimpoi, filosof al culturii române moderne, pentru a se mai reaminti că anul 2017 este consacrat acestei mari personalități a culturii noastre.

O importantă contribuție la realizarea evenimentului au avut dr. conf. universitar Liuba Botezatu de la catedra de filologie română a Universității de Stat din Comrat și domnul Stamatov de la corpul de сarabineri  1045 din Comrat.