Dezbatere pe tema celei mai ample expoziții dedicată operei lui Brâncuși în...

Dezbatere pe tema celei mai ample expoziții dedicată operei lui Brâncuși în Regatul Belgiei

DISTRIBUIȚI

Pentru a spori impactul și importanța expoziției Brâncuși și a evenimentelor din cadrul Europalia România, ICR Bruxelles va organiza o serie de comunicări și acțiuni, prima dintre acestea fiind masa rotundă „Brâncuşi. Sublimarea formei”, care aduce în prim-plan opera marelui artist în contextul schimburilor interculturale. La evenimentul despre cea mai amplă expoziție monografică dedicată operei brâncușiene în Regatul Belgiei, vor participa curatorul expoziției, Doina Lemny, alături de prof. dr. Cristian Robert Velescu, prof. dr. Adrian Guță, prof. dr. Jan De Maere – critic de artă – și a lui Carmen Mușat, profesor universitar la Facultatea de Litere din cadrul Universității București.

            Dezbaterea va avea loc la Universitatea Liberă din Bruxelles, sâmbătă, 1 februarie 2020, de la ora 11.00.

În cadrul evenimentului, vor fi prezentate albumele „Brancusi et Marthe – ou l’histoire d’amour entre Tantan et Tonton” și „Correspondance Brancusi – Duchamp”, editate de Doina Lemny, cercetător la Muzeul Național de Artă Modernă Centrul Pompidou din Paris și de Cristian Robert Velescu, istoric de artă. Anterior dezbaterii, invitații vor beneficia de o vizită a expoziției „Brâncuşi. Sublimarea formei”. Cu această ocazie va fi expusă în spațiul de desfășurare lucrarea „Omagiu”, semnată de pictorul român Emil Ciocoiu, o ancoră vizuală a operei lui Brâncuși, ce va fi expusă începând din luna martie la Târgu Jiu.

Dezbaterea își propune, între altele, analiza impactului și a performanței pe care expoziția le-a înregistrat la nivel european. Până în prezent, expoziția a fost vizitată de peste 85.000 de vizitatori, înregistrând peste 1.000 de vizitatori / zi în vacanța de iarnă. Este motivul pentru care s-a decis prelungirea până în 2 februarie 2020, recunoscându-se succesul pe care un astfel de program cultural îl poate înregistra.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.