Dezbatere pe teme europene la ambasada României în Franța

Dezbatere pe teme europene la ambasada României în Franța

Ambasada României la Paris a organizat, la 21 martie 2017, un dejun-dezbatere avându-l ca invitat pe Emmanuel Macron, fost ministru al Economiei și candidat la alegerile prezidențiale din Franța, liderul formațiunii «En marche». 

La această  întrunire au luat parte 24 de ambasadori, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în Franța, precum și diplomați din țările europene acreditați la Paris. Cu câteva zile înainte de aniversarea a 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma, Emmanuel Macron și-a prezentat viziunea despre Europa și modalitățile de relansare a proiectului european.

Diplomații prezenți au dezbătut apoi cu liderul „En marche” pe numeroase teme ale actualitătii europene și internaționale.

În cuvântul introductiv, ambasadorul Luca Niculescu a amintit că 2017 marchează o dublă aniversare, deoarece se împlinesc și zece ani de la aderarea României la Uniunea Europeană. La final, ambasadorul i-a oferit lui Emmanuel Macron un exemplar al cărții lui Matei Vișniec „Negustorul de începuturi de roman”, distinsă anul trecut cu premiul „Jean Monnet” pentru literatură europeană.