Dialog cu studenții de origine română care învață în România

Dialog cu studenții de origine română care învață în România

Foto: MpRP

164 de studenți străini urmează cursurile Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului Timișoara (USAMVBT). Între aceștia sunt și studenți de origine română care au ales să studieze în România din țări precum : Italia, Spania, Franța, Germania sau Suedia.

În sprijinul unei bune integrări a acestora, ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia Intotero, a participat  la evenimentul „Internationalisation Ambassadors” organizat de USAMVBT.

„Încurajez organizarea unor astfel de evenimente care își propun susținerea tinerilor ce aleg sa studieze în România. Indiferent de locul pe care îl vor alege după finalizarea studiilor, au posibilitatea să cunoască România și sa înțeleagă faptul că și în statele lor de reședință trăiesc și români la fel de valoroși precum profesorii care îi îndrumă acum, în țară.

M-a bucurat enorm să cunosc tineri care au ales să rămână și să studieze în România. Am avut o discuție foarte plăcută cu ei. Unii vor sa rămână acasă după absolvirea Facultății. România are nevoie de ei. Așa cum am mai spus, avem nevoie de implicarea tuturor pentru dezvoltarea societății românești. Fiecare dintre tinerii aceștia minunați poate fi un ambasador al României.

Totodată, cu acest prilej, vreau să subliniez că, am cerut sprijinul reprezentanților misiunilor diplomatice prezenți la eveniment pentru derularea Campaniei „Informare acasă! Siguranță în lume!”, care va fi derulată de minister în această vară. Un alt program pe care vreau să-l aduc în prim-plan este „Centenar prin înfrățiri”, un proiect la care putem colabora, pentru a crea adevărate punți de legătură între comunitățile noastre. Sunt convinsă că numai prin comunicare și dialog putem construi lucruri frumoase”, a declarat ministrul Intotero.

La eveniment au mai participat reprezentanți ai misiunilor diplomatice din țările de reședință ale studenților străini, reprezentanți ai mediului academic și ai ligilor studențești.