Discuții cu asistentul secretarului general al NATO pentru diplomaţie publică despre importanţa...

Discuții cu asistentul secretarului general al NATO pentru diplomaţie publică despre importanţa comunicării strategice în actualul context de securitate

Secretarul de Stat pentru politica de apărare şi planificare, Mircea Duşa, s-a întâlnit luni, 15 mai, cu ambasadorul Tacan Ildem, asistentul secretarului general al NATO pentru diplomaţie publică. Întâlnirea a avut loc în cadrul unei vizite de lucru pe care Tacan Ildem o face zilele acestea în România.

Discuţiile s-au axat pe cooperarea dintre MApN şi Divizia de Diplomaţie publică a Alianței în dezvoltarea proiectelor de comunicare strategică dezvoltate de NATO. Mircea Duşa a apreciat cooperarea ca fiind una de succes, cu certe beneficii atât de partea națională, cât și de cea aliată. Oficialul român a subliniat faptul că, începând cu 2016, agenda NATO s-a impus pe primul loc în ponderea subiectelor reflectate în mass-media din România cu referire la problematica de securitate, o premieră de la aderarea ţării noastre la Alianţă, iar tendința s-a păstrat şi de la începutul anului 2017 până în prezent, demonstrând interesul crescut al publicului român pentru acţiunile Alianţei în actualul mediu de securitate.

Oficialul român a evidenţiat importanţa pe care MApN o acordă acestui domeniu şi a subliniat faptul că toate structurile cu atribuții în zona comunicării strategice funcţionează în cadrul MApN. cu rezultate dintre cele mai bune.

Cei doi oficiali au reiterat importanţa comunicării strategice în actualul context de securitate. În acest sens, au convenit asupra necesităţii informării opiniei publice într-o manieră cât mai clară cu privire la măsurile pe care NATO si Armata României le întreprind pentru adaptarea la noile provocări de securitate, îndeosebi pe flancul estic.