Discuții despre o agendă culturală comună, între România și Republica Moldova

Discuții despre o agendă culturală comună, între România și Republica Moldova

Secretarul de stat pentru relația cu românii de pretutindeni, Petre Guran, l-a primit pe Igor Șarov, vice-ministrul culturii din Republica Moldova.Cei doi oficiali au discutat pe marginea sprijinului acordat de România unor instituții și proiecte culturale din Republica Moldova și a oportunităților de cooperare susținute de apartenența celor două state la același spațiu de limbă și cultură.

Vice-ministrul Igor Şarov a mulțumit pentru sprijinul acordat de către Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (MAE-DPRRP), pentru susținerea unor importante publicații culturale din Republica Moldova și a unor evenimente culturale de anvergură. De asemenea, Igor Şarov a propus implicarea MAE-DPRRP în susținerea participării editurilor din România la târgul de carte „Bookfest” de la Chișinău, eveniment organizat anul acesta în perioada 31 august-4 septembrie.

În cadrul discuției, oaspetele s-a referit la dezvoltarea unei agende culturale comune, între România și Republica Moldova, prin susținerea industriilor creative care valorifică patrimoniul material și imaterial de pe ambele maluri ale Prutului.

Oficialul român l-a asigurat pe interlocutorul său de continuarea parteneriatului și a sprijinului acordat de MAE-DPRRP mediului cultural din Republica Moldova.