Acasă Cultura / Culte Documentarul „colectiv”, nominalizat la premiile BAFTA

Documentarul „colectiv”, nominalizat la premiile BAFTA

După cele două nominalizări de la Oscar, producţia „colectiv” a lui Alexander Nanau a primit acum una şi la BAFTA. Aceasta este nominalizată la categoria Cel mai bun documentar, alături de My Octopus Teacher, The Dissident şi The Social Dilemma.

La categoria Cel mai bun film, Nomadland, marele câştigător al Globurilor de Aur, este cap de afiş. Filmul regizat de Chloé Zhao va concura arături de Promising Young Woman, The trial of Chicago 7, The Mauritinian TBC şi The Father.

Pentru titulatura de cea mai bună actriţă în rol principal, numele cel mai strălucitor este al actriţei debutante Bukky Bakray. Adolescentei i-au fost recunoscute meritele pentru performanţa din filmul Rocks.Ea concurează pe aceeaşi categorie cu  actriţa Frances McDormand, dar şi cu Radha Blank, Vanessa Kirby, Wunmi Mosaku şi Alfre Woodard.

Favorit la Cel mai bun actor este veteranul Anthony Hopkins, pentru rolul din producţia The Father. Ceilalţi nominalizaţi sunt Chadwick Boseman, Riz Ahmed, Adarsh Gourav, Mads Mikkelsen şi Tahar Rahim.

Premiile BAFTA sunt premii conferite anual pentru realizări deosebite în filme, televiziune, filme pentru copii și pentru programe interactive de către British Academy of Film and Television Arts

 

 

Articolul precedentParlamentul European solicită stabilirea unui preț al carbonului pentru anumite importuri ale UE
Articolul următorCîțu: publică lista cu interdicțiile din alte state