Doi muzicieni români selectați în Orchestra Europeană de Tineret

Doi muzicieni români selectați în Orchestra Europeană de Tineret

Doi muzicieni români au fost selectaţi să facă parte din Orchestra Europeană de Tineret (EUYO) – Theodor Antoniu Andreescu (violă) şi Sorin-Vlad Spasinovici (violă). Selecția a avut loc în urma audiţiilor de la Bucureşti, din februarie. Tot atunci a fost selectat pe lista de rezerve și Albert Papp (violă).

EUYO susţine în general două turnee anuale, în primăvară şi în toamnă, care includ reprezentaţii în cele mai importante săli de concerte şi festivaluri ale Europei. Fiecare turneu este precedat de o perioadă de rezidenţă, de studiu şi repetiţii intensive. Pe lângă turneele tradiţionale, EUYO susţine frecvent concerte şi turnee în Europa şi pe alte continente.

EUYO este un proiect muzical european care reuneşte cei mai talentaţi muzicieni din toate cele 28 de ţări membre ale Uniunii Europene sub bagheta unor dirijori de faimă internaţională, într-o orchestră care transcende barierele sociale, culturale, politice şi economice. Prin concertele şi turneele susţinute în întreaga lume şi prin nivelul excepţional de pregătire al muzicienilor, EUYO a devenit una dintre cele mai prestigioase orchestre ale lumii.

Pentru cele aproximativ 130 de locuri din orchestră se organizează anual preselecţii în fiecare ţară, membrii actuali ai orchestrei trebuind să se prezinte la preselecţii pentru a-şi păstra locul. De asemenea, EUYO are o listă de rezerve de aproximativ 200 de muzicieni, care au şansa să cânte în orchestră în timpul anului.