Doi români, în top 10 la cursa de alergare montană Cinc Cims...

Doi români, în top 10 la cursa de alergare montană Cinc Cims (Spania)

Foto: aimx.ro

Top 10 pentru doi români în cursa de alergare montană Cinc Cims. Am contat atât la masculin, cât şi la feminin. Cinc Cims este o cursă montană devenită tradiţională în Catalonia. „A fost un concurs scurt, dar foarte, foarte competitiv, cu multe vedete la start” a declarat pentru aimx.ro Andrei Tale.

Andrei Tale a deschis sezonul cu o cursă scurtă: 26 de kilometri, cu 1.200 de metri diferenţa de nivel. Peste 1.000 de participanţi au fost la start. Printre ei şi mulţi alergători de top. Locul doi de la masculin a fost ocupat de Zaid Ait Malek, sportivul care s-a duelat cu Ionuţ Zinca la Retezat SkyRace. Andrei a profitat de faptul că s-a mutat la Barcelona pentru o perioadă şi a ales să debuteze în 2018 la Cinc Cims. I-a ieşit perfect.

„Sunt foarte mulţumit. Am luat locul 7 la OPEN. Cinc Cims este o cursa cu o atmosferă aparte. Au fost 1000 de participanţi, printre care şi sportivi de renume internaţional. Am dat peste voluntari foarte inimoşi, de vârsta a treia, care parcă îţi confirma că ceea ce faci e bine. Asta chiar dacă eşti toată cursa cu pulsul în gât şi abia ai putere să le zâmbeşti”, a detaliat Andrei Tal. Şi peisajul l-a îmbiat pe Andrei la o cursă cât mai bună. „Sunt 5 vârfuri care îţi oferă o privelişte foarte frumoasă asupra zonei. Este o iarnă blândă însă, doar cu zăpadă artificială.”

Şi la feminin am avut o sportivă în TOP 10. Carmen Albișteanu a venit pe locul 5 în cursa de alergare montană.

„Cinc Cims este o cursă cu tradiţie în Catalonia. Este considerată un bun eveniment de început de an, ceea ce atrage foarte mulţi alergători la start, atât profesionişti, cât şi amatori. A fost o cursă de viteză, 26km cu peste 1200m elevaţie pozitivă, deci nu a avut diferenţa de nivel cu care suntem obişnuiţi la unele curse din România. Totuşi, profilul e perfect dacă vrei să-ţi testezi forţele. Localnicii din zona Corbera sunt foarte mândri de concursul de la ei de-acasă, aşa că am avut parte de o galerie mare pe traseu. Atmosferă a fost de festival, organizatorii au fost super generoşi din toate punctele de vedere şi au pus la dispoziţia concurenţilor tot ce au avut mai bun”, a declarat şi Carmen pentru sursa citată.