Doi români vor să cucerească vf Mont Blanc pentru o cauză socială

Doi români vor să cucerească vf Mont Blanc pentru o cauză socială

Foto: Libertatea

Doi români pedalează până pe vârful Mont Blanc pentru copiii cu boli grave, urmând să parcurgă un traseu prin cinci țări, lung de 1.800 de kilometri, în dorința de a strange bani pentru asigurarea costurilor de tabără.

Potrivit libertatea, cei doi clujeni fac parte din Asociaţia Clubul Sporturilor Montane Rupicapra care a anunţat organizarea evenimentul Yuppi Ride, în perioada 18 august 2017 – 7 septembrie 2017. În cadrul acestuia, Alpar Katona şi Zoltan Szenasi vor pedala 1.800 km şi vor urca vârful Mont Blanc cu scopul de a strange fonduri pentru asigurarea costurilor de tabără pentru copiii cu diabet, artrită juvenila şi boli oncologice din Tabara Yuppi.

Clujenii pleacă, pe biciclete, din tabăra de la Saulia către Chamonix, iar peste două săptămâni, dacă totul decurge conform planului, la finalul celor 1.800 de kilometri, își vor duce la final expediția pe două roti.

„Dorim ca şi anul acesta să ne alăturăm efortului comunităţii de a sprijini aceşti copii, de a le asigura accesul la o experienţă care le va schimba modul de percepere a bolii cu care se confruntă. Într-un cuvânt, le va schimba viaţa. Anul trecut, în cadrul proiectului Yuppi Run pe care l-am realizat, am văzut cât de mult poate însemna pentru ei o astfel de acţiune de strângere de fonduri, de aceea ne dorim să putem continua acest gen de proiect, devenit o tradiţie pentru asociaţia noastră”, a declarat Alpar Katona.

Prin activitatea sa, Clubul Sporturilor Montane Rupicapra promovează atât sportul de masa cât şi cel de performanţă. În acest scop clubul organizează evenimente sportive şi programe de promovare a sportului pentru copii.

Asociaţia CSM Rupicapra a fost înfiinţată în urmă cu patru ani din iniţiativa unor oameni a căror viaţă este legată de sporturile montane şi de natură. Potrivit descrierii asociaţiei postate pe pagina de Facebook, rolul acesteia este să împărtăşească celorlalţi şi să sprijine acest mod de viaţă, punând la dispoziţia membrilor programe şi pachete în diferite ramuri ale sporturilor montane.