Donație a Casei Regale a României pentru militarii de peste Prut

Donație a Casei Regale a României pentru militarii de peste Prut

Sursa foto: Radio Chișinău

Casa Regală a României a făcut o donație Armatei R.Moldova, anunță Radio Chișinău. Militarii au primit dezinfectante, măști, mănuși și viziere în valoare de 5.000 de euro.

„În această perioadă când toți trebuie să ne solidarizăm și să găsim soluții pentru a asigura militarilor protecție maximă, am primit o donație în sumă de 5000 de euro de la prietenii noștri din România prin ambasadorul Casei Regale a României, domnul Luc Francois”, a anunțat vinei, 17 aprilie, ministrul Alexandru Pânzari, care a mai spus că după decretarea stării de urgență peste Prut, armata a cheltuit aproximativ 900 de mii de lei, 80% din bani fiind alocați spitalelor militare.

În același timp, câteva sute de militari sunt implicați în prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Soldații patrulează în Chișinău, Bălți și Cahul, și supraveghează intrările și ieșirile din localitățile plasate în carantină. Militarii transportă la serviciu peste 2.500 de medici și au participat în această perioadă la amenajarea centrului de triere de la Moldexpo. Potrivit ministrului, până vineri un militar ar fi infectat cu noul coronavirus.