Donație de carte de la BMB pentru Biblioteca Bogdan Petriceicu Hasdeu –...

Donație de carte de la BMB pentru Biblioteca Bogdan Petriceicu Hasdeu – Filiala Onisifor Ghibu din Chișinău

Fie că vorbim despre lansări ale cărților unor scriitori români la Chișinău sau expoziții cu picturi ale unor artiști basarabeni găzduite la Biblioteca Metropolitană București, fie că vorbim despre seri de lectură pentru copii în București și Chișinău, cu participarea actorilor din cele două municipii, despre schimburile de experiență în cadrul cărora 40 bibliotecari din Chișinău vor veni în vara lui 2018 la București, în timp ce 10 bibliotecari din BMB își vor îmbogăți experiența la Chișinău sau despre Revista de Literatură și Informație pe care cele două biblioteci o vor crea în comun pe parcursul anului 2018, vorbim înainte de toate, despre Centenarul Unirii prin Cultură.

Astăzi, 6 martie 2018, Biblioteca Metropolitană București a donat Bibliotecii Bogdan Petriceicu Hasdeu – filiala Onisifor Ghibu din Chișinău 600 volume de carte, prima tranșă din cele 20.000 unități pe care BMB le va dona bibliotecii din Chișinău în acest an.

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice ce facilitează accesul la informare și lectură prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității.

Cu ocazia vizitei pe care primarul interimar al Chișinăului, Silvia Radu, a făcut-o la București în luna februarie, cele două municipalități au încheiat un Program de Cooperare în mai multe domenii de interes precum sănătate, educație și cultură.

Urmare semnării acestui program de cooperare, în prima săptămână a lunii martie a fost semnat un Acord de Parteneriat între Biblioteca Metropolitană București și Biblioteca B.P. Hașdeu din Chișinău, potrivit căruia, în an de Centenar al Marii Uniri, cele două biblioteci municipale vor organiza și derula împreună o serie de activități culturale. Din partea Bibliotecii Metropolitane București, acordul a fost semnat de directorul Zvetlana Preoteasa, iar din partea Bibliotecii B.P. Hasdeu din Chișinău, semnatară a fost Mariana Harjevschi, director.

Donația de carte de astăzi face parte din programul de cooperare convenit la București.