Donaţie de carte românească Penitenciarului de femei din Eleona Thivon (Grecia)

Donaţie de carte românească Penitenciarului de femei din Eleona Thivon (Grecia)

Directorul general IEH Zvetlana Preoteasa însoţită de o delegaţie a Institutului “Eudoxiu Hurmuzachi“ pentru Românii de Pretutindeni participă la serbarea organizată de Şcoala de tradiţie românească a Comunităţii Române “ Sf. Ștefan cel Mare “ din Atena.

De asemenea, Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi“ pentru Românii de Pretutindeni va dona şi cea de-a doua tranşă de carte românească Penitenciarului de femei din Eleona Thivon.

Zvetlana Preoteasa se va întâlni, pe 30 noiembrie cu primarul și cei doi viceprimari ai Atenei, iar în data de  1 decembrie 2015 cu primarul și Consiliul Local din Aspropyrgos.

 Proiectul „Educaţie, spiritualitate şi informaţie pentru comunităţile româneşti din afara graniţelor ţării” se derulează în perioada 26 noiembrie – 1 decembrie .

Deschiderea bibliotecii româneşti din Atena şi donaţia de carte românească de la Penitenciarul de femei din Eleona Thivon au drept scop creşterea gradului de cunoaştere a culturii, civilizaţiei şi spiritualităţii româneşti de în comunităţile româneşti din Grecia, însuşirea valorilor patrimoniului cultural şi spiritual, facilitarea legăturii informaţionale între comunităţile româneşti şi patria-mamă.

Proiectul este realizat de Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi“ pentru Românii de Pretutindeni în parteneriat cu Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Asociaţia Femeilor Românce din Grecia, Asociaţia Româno-Elenă „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”.