Donație pentru școala generală “Sfântul Gheorghe” din Uzdin

Donație pentru școala generală “Sfântul Gheorghe” din Uzdin

Școala generală “Sfântul Gheorghe” din Uzdin a primit o donație valoroasă constând în calculatoare, imprimantă A3 xerox color, instrumente muzicale cu accesorii și cărți din partea membrilor Rotary Club din Caransebeș, la solicitarea Comunității Românilor din Serbia (CRS).

Prin această acțiune se încurajează succesele orchestrei școlare, care a fost premiată ca cea mai bună orchestră școlară din Serbia, cu instrumente muzicale donate cu această ocazie“, potrivit unui comunicat al CRS.

Totul a început în urmă cu câțiva ani, Stelian Cornea, membr al Rotary din Caransebeș, a răspuns invitației Comunității Românilor din Serbia de a organiza un ajutor către această școală. Imediat a urmat o donație de carte, iar în primăvara anului 2014 și un contingent de ajutor umanitar destinat sinistraților afectați de inundații din Serbia.

Directorul Școlii Generale din Uzdin, Octavian Crețu, a mulțumit Rotary Club pentru această minunată donație oferind un mini spectacol al elevilor din această școală, precum și o video proiecție a succeselor orchestrei școlare. Rotary Club a prezentat un program în grai bănățean interpretat de Elena Molea, tânăra recitatoare premiată la mai multe competiții din România.

Stelian Cornea a declarat că această donație nu reprezintă doar un simplu ajutor, este vorba mai mult de crearea condițiilor adecvate pentru ca acești copii să aibă posibilitatea pentru a dezvolta aptitudinile personale în contextul timpului în care trăim, totodată încurajând generațiile viitoare șă realizeze succese pe măsura generațiilor precedente.

Președintele Comunității Românilor din Serbia, Daniel Magdu, a mulțumit în numele acestei organizații donatorilor declarând că cele mai nobile investiții sunt cele care vizează viitorul, el fiind serios afectat de neglijență acumulată în ultimul deceniu în acest segment, din partea instituțiilor abilitate, precum și un trend descendent al copiilor care frecventează școli în limba română din Serbia.

A urmat înmânarea cadourilor simbolice donatorilor din partea școlii, care au constat în două tablouri ai pictorului Daniel Susa (care este și profesorul de artă din această școală) fiind înmânate Rotary Club din Caransebeș, prin președintele Arin Ispas și inițiatorului acțiunii Stelian Cornea, care este  si deținătorul diplomei de excelență a Comunității Românilor din Serbia.