Acasă Cultura / Culte Două spectacole ale Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași, prezentate în Republica...

Două spectacole ale Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași, prezentate în Republica Moldova

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău sprijină participarea Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași la cea de-a IX-a ediție a ReUNIUNII Teatrale – eveniment care marchează evenimente de referință din istoria comună a celor două țări, România și Republica Moldova: Unirea Principatelor Române din 24 ianuarie 1859 și Unirea Basarabiei cu România din 27 martie 1918.

Turneul din acest an aduce pe scena Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, în preajma Zilei Mondiale a Teatrului, sărbătorită pe 27 martie, două producții de succes ale trupei ieșene: „1984” și „Gaițele”.

Evenimentul se desfășoară cu sprijinul Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău și al Primăriei Municipiului Iași.

ReUniuni Teatrale”, proiect cu tradiție al Teatrului Național Iași, a fost inițiat cu scopul de a aduce împreună creatori și public de teatru de pe cele două maluri ale Prutului, de a promova o spiritualitate comună.

Articolul precedentZiua autorilor europeni: Comisia Europeană lansează o inițiativă pentru promovarea autorilor europeni în rândul tinerilor
Articolul următorRegulamentul privind datele: statele membre convin asupra unei poziții comune privind accesul echitabil la date și utilizarea acestora