Douăzeci de imigranţi ascunşi printre piese auto, opriţi la frontiera cu Ungaria

Douăzeci de imigranţi ascunşi printre piese auto, opriţi la frontiera cu Ungaria

Foto: Poliţia de Frontieră

Douăzeci de cetăţeni din Iran, Afganistan şi Irak, solicitanţi de azil în România,  au fost descoperiți de la trecere a frontierei dinspre Nădlac II spre Csanadpalota, ascunşi în compartimentul de marfă al unei autoutilitare.

“În data de 25.10.2017, în jurul orei 00.30, la P.T.F Nădlac II – Csanadpalota, judetul Arad, s-a prezentat la ieşirea din ţară cetăţeanul român Romeo B., în vârstă de 41 de ani, conducând o autoutilitară marca Mercesdes Sprinter, înmatriculată în România, care era încărcată cu piese auto pentru o firma din Franţa. Poliţiştii de frontieră au observat ca uşa compartimentului marfa al autoutilitarei nu era închisă corespunzător şi au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, printre marfa transportată, au fost descoperite ascunse douăzeci de persoane, unsprezece femei şi nouă bărbaţi. Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetaţeni din Iran, Afganistan şi Irak,  unsprezece adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 52 ani şi nouă  minori, cu vârste cuprinse între 2 şi 17 de ani, solicitanţi de azil în România”, precizează Poliţia de Frontieră.

Migranții au spus că doreau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen şi nu aveau vize pentru trecerea frontierei. Șoferul a declarat că nu știa de străinii ascunși în mașina pe care o cinducea, că a încărcat marfa pe care urma să o transporte în Franţa, neînchizând corespunzător compartimentul de marfă și că în drum spre ieşirea din țară a staţionat într-o staţie de alimentare combustibil.