DPRRP a publicat lista proiectelor dedicate românilor de pretutindeni finanțate în 2015

DPRRP a publicat lista proiectelor dedicate românilor de pretutindeni finanțate în 2015

Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni a publicat în 31 decembrie 2015 lista finanțărilor acordate în 2015.

Această măsură vine ca urmare a angajamentului asumat de ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, de a transparentiza procedurile de acordare a fondurilor nerambursabile destinate păstrării și promovării identității românești în afara granițelor.

Potrivit listei, 152 de proiecte destinate românilor din afara graniţelor au fost finanţate de DPRRP în anul 2015. Suma totală decontată de Departament depășește 4,5 milioane lei, iar aplicanții pentru proiectele finanțate sunt din români din Albania, Belgia, Brazilia, Bulgaria, Canada, Cehia, Cipru, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Karakhstan, Liban, Marea Britanie, Noua Zeelandă, Olanda, Portugalia, Rep. Moldova, România, Serbia, Spania, SUA, Ucraina şi Ungaria.

Publicarea listei proiectelor finanțate în anul 2015 face parte din măsurile de transparentizare a administrației, ca pas în reforma administrativă.