Acasă Alte comunitati “Dragă Europa îți scriu…”

“Dragă Europa îți scriu…”

Volumul  “Dragă Europa îți scriu…” va fi prezentat pe 11 decembrie la ora 10,00 la Institutul Bilingv Miguel De Cervantes din  Bucuresti, în prezența europarlamentarului Renate Weber .Cu această ocazie  volumul “Dragă Europa îți Scriu…”va fi distribuit celor 150 de elevi care sunt așteptați să participe la eveniment, alături de Francesco Vivacqua – președinte –  și Nadia Mazzon – director general ai asociatiei italiene Cultura&Solidarietà.

Obiectivul nostru este sensibilizarea opiniei publice pe tema conservarii, dezvoltarii si a valorizarii in domeniul culturii, artei, istoriei, muzicii si artelor în general”, a declarat președintele asociaţiei italiene.

București reprezintă prima etapă din aceasta călătorie în Europa, care va continua din ianuarie 2016 cu  Berlin, Atena si Luxemburg, prin scrisorile studenților, pentru a creea o  coeziune socială mai puternică între europeni și mai ales între noile generații, într-un moment istoric dramatic, lovit de evenimente de terorism recente.

„Dragă Europa îți scriu…”, este al VII-lea volum din seria de cărți a asociației Cultura&Solidarietà și primul publicat în limba engleză. Contine 468  de scrisori în limba originală adresate celor mai înalte funcții ale instituțiilor comunitare, scrise de elevi  ai instituțiilor de învățământ superior din statele membre ale Uniunii Europene

Prefața cărtii a fost scrisă de Martin Schulz, preșidentele Parlamentului European. Scopul proiectului și nu numai este acela de a implica studenți pe teme care privesc Comunitatea Europeană, dar și de a oferi cadrul unor discuții directe între elevi și instituțiile europene. Toate subiectele abordate ale organizației tind spre o valorizare e  coeziunii sociale.

Proiectul a fost primit cu mare entuziasm de toate școlile participante oferindu-le posibilitatea de a-și exprima un principiu fundamental pentru Europa din anul 2000 sub egida: “Unitate în diversitate”, propus printre altele, în același an de studenții din toate statele UE.

Subiectele abordate în scrisori variază de la emigrație, la educație, la ocuparea forței de muncă, problema energiei alternative și protejarea patrimoniului cultural de către fiecare țară și Europa, în general.

Ca o concluzie se poate afirma că elevii europeni dau dovadă de abilități excelente de analiză critică si politică, precum și o mare sensibilitate față de problemele actuale ale societății europene.