DRP va tranfera bibliotecii din Mislata (Spania) un fond de carte românesc

DRP va tranfera bibliotecii din Mislata (Spania) un fond de carte românesc

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, încheie astăzi vizita de lucru de trei zile în Spania. Demnitarul român s-a întâlnit cu subdelegatul Guvernului din Castellón de la Plana, David Barelles Adsuara, primarul orașului Castellón, Juan Alfonso Bataller Vicent, și primarul orașului Mislata, Carlos Fernández Bielsa, cu care a discutat despre  comunitatea românească din Spania ca factor catalizator al dezvoltării relațiilor bilaterale. Cu acest prilej, ministrul a solicitat susținerea autorităților spaniole pentru continuarea proiectului privind predarea cursului de limbă, cultură și civilizație românească (LCCR).

La Mislata, unde există o importantă comunitate românească,Bogdan Stanoevici a discutat cu primarul despre dotarea uneia dintre bibliotecile publice cu un fond românesc de carte, pe care DRP îl va transfera în perioada imediat următoare.

Interlocutorii spanioli au evidențiat nivelul ridicat de integrare a comunității românești în societatea spaniolă, concluzionând că aceasta contribuie la consolidarea relațiilor dintre cele două țări. Un alt subiect de discuţie l-a reprezentat încheierea unui Acord între părți care să stabilească reglementări de ordin social.

Întâlnirea cu reprezentanții comunității și ai mediului asociativ a oferit, pe de o parte, ocazia unei mai bune cunoașteri a preocupărilor și problemelor cu care se confruntă comunitatea și, pe de altă parte, a strategiilor și programelor guvernamentale destinate comunității și implementate prin intermediul DRP. Totodată, ministrul Stanoevici i-a îndemnat pe românii din Spania să participe la alegerile europarlamentare, explicând importanța implicării în acest proces democratic.

În orașul Mislata, demnitarul român a participat la un târg românesc, organizat de Asociația Femeilor casnice din localitate, care a avut drept scop promovarea valorilor tradiționale.