“Drumul de la carte la film” dezvăluit la Biblioteca Națională a Rep....

“Drumul de la carte la film” dezvăluit la Biblioteca Națională a Rep. Moldova

Scriitorul Cezar Paul-Bădescu va susține, pe 22 mai, la Chișinău, prelegerea “Luminița, mon amour, drumul de la carte la film”. A doua zi, în cadrul cenaclului Republica, ce activează în incinta Bibliotecii Naționale a Rep. Moldova, Cezar Paul-Badescu se va intâlni cu tinerii scriitori din Chișinău și va susține o lectura publică.

Cezar Paul-Bădescu a absolvit Facultatea de Litere a Universitatii București în 1994. Intre 1994 si 1995 a urmat cursurile de masterat ale aceleiași facultăți, la secția „Teoria literaturii și literatura comparată“. Între 1996 si 2007 a fost redactor al revistei Dilema, unde ulterior a rămas colaborator extern, continuând să scrie săptămânal în rubrica de analiză a fenomenului televizual, pe care o susține din anul 2000.

A debutat, cu proza scurtă, în volumul colectiv Tablou de familie, Editura Leka Brâncus, 1995 (Premiul pentru debut al revistei Tomis și nominalizare pentru premiile ASPRO). Cărți publicate: Tinerețile lui Daniel Abagiu, roman, Editura Polirom, 2004, Luminița, mon amour, roman, Editura Polirom, 2006, Umbre pe ecranul tranziției, Editura Humanitas, 2013. În anul 2000, Președinția României i-a conferit lui Cezar Paul-Bădescu medalia „Mihai Eminescu“, pentru merite culturale.