„Duelul Viorilor” în Sala cu Orgă din Chişinăului

„Duelul Viorilor” în Sala cu Orgă din Chişinăului

DISTRIBUIȚI

Violoniştii Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru, acompaniaţi de pianistul Horia Mihail, vor susţine un spectacol muzical de excepţie la Chişinău.

Deja devenit tradiţie în viaţa muzicală românească, Turneul Internaţional „Duelul Viorilor”, va avea loc pe data de 27 septembrie, la Sala cu Orgă.

După patru ediţii de succes, ideea de duel s-a transformat într-o întrecere amiabilă pentru cucerirea publicului, numele sonore ale instrumentelor trecând pe planul doi și fiind apreciate mult mai mult calitatea interpretării, sensibilitatea și dăruirea artiștilor, dar și alegerea repertoriului care, anul acesta, este unul încărcat de romantism, virtuozitate si culoare.

Dacă în primele runde, cei doi violonişti au ales lucrări de o sensibilitate aparte, care vor purta ascultătorii într-o frumoasa călătorie muzicală încarcată de lirism, dar menite în acelaşi timp să le pună în valoare calităţile interpretative excepţionale, în partea a treia, cei doi își vor da mâna, așa cum le stă bine marilor virtuozi, pentru a interpreta câteva lucrări cu influențe americane și latino, ce aprind sufletele melomanilor de pretutindeni.

Publicul va aprecia, pe lângă măiestria interpreţilor şi sunetul ambelor viori – Stradivarius „Pachoud”, la care cântă Liviu Prunaru, dar și Guarneri del Gesu, la care cântă Gabriel Croitoru (care este pusă la dispoziție de Muzeul Național „George Enescu”), viori care au, la rândul lor, poveşti excepţionale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.