După ce a devenit nr.1 mondial, Simona Halep ţinteşte către câştigarea unui...

După ce a devenit nr.1 mondial, Simona Halep ţinteşte către câştigarea unui Grand Slam

Foto: http://www.prosport.ro

Visul meu a devenit realitate şi mă bucur că asta se întâmplă pentru noi, pentru români, că ziua aceasta va rămâne în istorie, că o româncă a fost nr. 1 mondial în tenisul feminin, mă bucur că eu sunt acea persoană” – au fost primele cuvinte ale Simonei Halep, după ce a devenit, oficial, numărul 1 în tenisul mondial.

La întoarcerea de la Beijing, emoţionată de primirea de pe Otopeni, Simona a vorbit despre planurile de viitor: ar vrea să rămână numărul 1 pentru cât mai mult timp şi ar vrea să câştige cât mai curând şi primul turneu de Mare Slam. Până atunci, nu are prea mult timp să se bucure. Peste două săptămâni, va merge la Singapore, pentru Turneul Campioanelor.

Nu a fost deloc uşor, presiunea a fost mereu, bineînţeles că mi-am dorit, am muncit mai mult pe teren ca să pot să fac acest vis realitate”, a declarat Simona Halep, la revenirea în ţară, potrivit digi24.

Iar munca va continua. În două săptămâni, va lupta să-şi apere poziţia în topul WTA în Turneul Campioanelor de la Singapore. Totodată, Halep a afirmat că cel mai mare vis acum este să câştige un turneu de Grand Slam şi să se menţină cât de mult pe locul 1.

Simona Halep a ajuns numărul unu mondial după ce sâmbătă a învins-o pe Jelena Ostapenko în semifinalele turneului de la Beijing. O revanşă binemeritată, după ce pe 10 iunie a ratat în faţa acesteia titlul la Roland Garos. Traseul spre vârful clasamentului WTA nu a fost deloc uşor.

În 2013, a câştigat primul turneu important din carieră la Nurnberg.

Un an mai târziu, a jucat prima sa finală de Grand Slam, la Roland Garros. A pierdut în faţa Mariei Sharapova. Simona a câştigat apoi Bucharest Open. În 2014 a devenit a doua cea mai bună tenismenă a lumii. În sferturile de finală ale Turneului Campioanelor de la Singapore, a câştigat la zero un set împotriva numărului 1 mondial, Serena Williams.

Început anului 2015 a găsit-o pe Simona pe locul 3 mondial. A câştigat turneul de la Shenzhen.

Apoi s-a impus în finala turneului de la Dubai. Tot în 2015 a câştigat şi primul titlu din categoria Premier Mandatory: Indian Wells Masters.

În 2016 a câştigat finala turneului de la Madrid. A cucerit trofeul la Bucureşti şi la Montreal.

În ianuarie 2017, Simona Halep era pe locul 4. Înaintea punctelor luate în meciul cu Ostapenko – cele care au adus-o, practic, pe primul loc, Simona a reuşit să-şi ia revanşa şi în faţa Mariei Sharapova. După 7 meciuri pierdute, a învins-o pe rusoaică cu 6-2, 6-2.