Echipa ”Invictus” a început drumul spre Sydney

Echipa ”Invictus” a început drumul spre Sydney

DISTRIBUIȚI

Militarii răniți care fac parte din lotul extins de sportivi care se pregătesc pentru participarea la evenimentul competițional „Invictus Games Sydney 2018” s-au întâlnit la sediul MApN cu ministrul Mihai Fifor.În discuțiile purtate cu veteranii răniți, din rândul cărora vor fi selecționați sportivii care vor reprezenta România în competiție, au fost abordate subiecte referitoare la modul în care se desfășoară procesul de pregătire, detaliile organizatorice și sprijinul pe care conducerea instituției îl acordă în vederea realizării obiectivelor proiectului ”Invictus”.

Mihai Fifor a apreciat că eforturile militarilor răniți care se pregătesc să participe la competiția de la Sydney sunt deosebite, demonstrând caractere puternice și determinarea de a merge mai departe, în ciuda traumelor suferite.

Când vorbim despre Invictus, vorbim despre o filosofie aparte, de un mod de viață exemplar. Aveți întregul meu respect. Reprezentați modelul învingătorului, al luptătorului care își depășește în permanență limitele, sunteți modele inspiraționale pentru fiecare militar al Armatei României. Rezultatele minunate pe care le-ați obținut la ediția de anul trecut a Invictus Games, la prima participare a României, ne-au făcut și m-au făcut mândru. Vă doresc mult succes la Sydney!”, a spus ministrul Fifor, reiterând întreaga susținere a conducerii ministerului pentru echipa Invictus.

Ministrul i-a asigurat pe veteranii de război că va urmări ca problemele cu care se vor confrunta să fie rezolvate prompt.

”Invictus Games 2018” este un eveniment competițional care va avea loc, între  20 și 27 octombrie, la Sydney, în Australia. La competiție vor participa militari răniți din 18 țări membre sau partenere ale NATO – Afganistan, Australia, Canada, Danemarca, Estonia, Franța, Georgia, Germania, Irak, Italia, Iordania, Olanda, Noua Zeelandă, Polonia, România, Ucraina, Marea Britanie și S.U.A.

Lotul lărgit al echipei României este compus din 41 de militari a căror pregătire sportivă se desfăşoară sub egida Clubului Sportiv al Armatei „Steaua”, la care aceștia sunt legitimaţi. În urma unui sistem competiţional, în echipa care va pleca la Sydney vor fi selecţionaţi 15 competitori, care vor participa la probele de tir cu arcul, atletism, canotaj de sală, powerlifting, ciclism, înot și volei din poziţia şezând. Militarii vor fi însoţiţi în Australia de membri ai structurii de coordonare a proiectului, antrenori, rezerve, membri ai familiilor și alte categorii de suporteri.

Proiectul ”Invictus Games” a fost inițiat din dorința de a încuraja și sprijini recuperarea fizică și reabilitarea militarilor răniți în acțiuni militare. În anul 2014 s-au desfășurat la Londra, sub patronajul prințului Henry de Wales, al Marii Britanii, primele Jocuri ”Invictus”, la care au participat 400 de competitori din 13 țări.

În 2016 a fost organizată a doua ediție a Jocurilor ”Invictus”, de data aceasta în Statele Unite ale Americii, la Orlando, unde s-au reunit 500 de militari răniți din 14 țări.

Armata României a primit, în anul 2017, invitația de a se alătura țărilor deja înscrise în proiect, prezența militarilor români la “Invictus Games Toronto 2017” fiind una de succes – patru medalii, dintre care una de aur, una de argint și două de bronz.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.