Eduard Stan va urca pe scena Mozarthaus Vienna, într-un recital dedicat...

Eduard Stan va urca pe scena Mozarthaus Vienna, într-un recital dedicat Reginei Elisabeta a României la Mozarthaus Vienna

Sursă foto: Agenţia de Carte

Institutul Cultural Român de la Viena organizează în parteneriat cu FIVE PLUS Art Gallery din Viena recitalul de muzică clasică intitulat „Meines Herzens Königin“, eveniment dedicat Reginei Elisabeta a României.

Concertul susţinut de Peter Schöne (bariton) și Eduard Stan (pian) are loc luni, 20 martie, de la ora 19.30 în Bösendorfer-Saal din Mozarthaus Vienna (Domgasse 5, 1010 Viena). Astfel, din repertoriul serii fac parte lieduri pe versuri de Carmen Sylva (Regina Elisabeta a României), Friedrich Rückert şi Heinrich Heine.

Peter Schöne este un bariton cunoscut pe plan internațional, specializat în interpretări de operă și lieduri, elogiat de publicații precum Süddeutsche Zeitung, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Opera Now și Opernwelt. Artistul a activat ca solist în numeroase opere și a participat la recitaluri în Europa, Rusia, America de Sud și Asia. De asemenea, a colaborat cu orchestre prestigioase precum Orchestra Simfonică Radio NDR (Hamburg), Orchestra Radio (München), Deutschen Kammervirtuosen, Schleswig-Holstein Festival Orchestra, Gächinger Kantorei sau ansamblul Kontrapunkte din Viena. De pianistul Eduard Stan îl leagă o colaborare artistică de durată.

Eduard Stan s-a născut în 1967 la Braşov, iar de la vârsta de 11 ani locuieşte în Germania. Este prezentat de publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung ca pianist cu „un eminent sens al timbrelor tonale şi al culorilor“. A susținut concerte în Europa și Statele Unite ale Americii în săli de concerte prestigioase precum Carnegie Hall New York, Wigmore Hall Londra, Salle Cortot Paris, Philharmonie şi Konzerthaus Berlin, Concertgebouw Amsterdam şi Konzerthaus Wien. A fost invitat la festivaluri internaţionale precum Massenet, LILLE PIANO(S) și Piano à Riom(Franţa), Festivalul Internaţional „George Enescu“ (România), Hohenloher Kultursommer şi Braunschweig Classix (Germania), Mid-Europe Festival (Cehia), Galway Schumann Festival (Irlanda) sau Julita Festival(Suedia).

Student al lui Arie Vardi, Karl-Heinz Kämmerling și Martin Dörrie, Eduard Stan a absolvit Academia de Muzică și Teatru din Hanovra unde a obținut și diploma de master. A susţinut cursuri de măiestrie în Marea Britanie și Israel.