Elevi din şcolile româneşti din Herţa, formați în leadership la Kiev

Elevi din şcolile româneşti din Herţa, formați în leadership la Kiev

Un grup de elevi din clasele superioare din cinci şcoli cu limba română de predare din ţinutul Herţa, regiunea Cernăuţi, au participat, în perioada 11-16 octombrie, la Proiectul „Turneul de formare Leadership”, de la Kiev.

Preselecţiea participanţilor la proiect a fost organizată în raionul Herţa la care au participat cei mai talentaţi şi ingenioşi elevi de la Complexele Instructiv-Educative din satele Buda Mare, Hreaţca şi Godineşti, precum şi de la şcolile de cultură generală din satele Horbova şi Ostriţa, regiunea Cernăuţi, scrie Bucpress.eu.

Cele mai reuşite lucrări şi proiecte pe care elevii din satele româneşti ale regiunii Cernăuţi le-au scris şi prezentat organizatorilor acestui proiect au fost menţionate, iar autorii lor au obţinut dreptul să plece pentru o săptămâna în capitala Ucrainei, unde au posibilitatea să participe la diferite master-clase şi întruniri, dar şi să viziteze cele mai pitoreşti locuri şi obiective turistice din oraşul Kiev.

Copiii din raionul Herţa au vizitat câteva obiective turistice şi instituţii cunoscute în întreaga ţară, cum ar fi Academia Movileană, Maidanul Independenţei ş.a.