Elevi și profesori din Căușeni, excursie de cinci zile în România

Elevi și profesori din Căușeni, excursie de cinci zile în România

În perioada 22-27 iulie 2018, peste 45 de elevi și profesori de la liceele ”Mihai Eminescu” și ”Alexei Mateevici” din Căușeni, vizitează România, într-o excursie tematică, cu prilejul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri. Muzeul Național al Satului ,,Dimitrie Gusti”, Muzeul Național de Științe Naturale ,,Grigore Antipa”, Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Național Cotroceni, Palatul Parlamentului, precum și Muzeul Golești și Vila Florica din orașul Ștefănești (Argeș) sunt obiectivele pe care le vor vizita participanții, în cadrul proiectului „Cheia spre țară”.

Proiectul se adresează elevilor de la liceele din Basarabia și are drept scop facilitarea cunoașterii istoriei naționale de către aceștia, în vederea conștientizării apartenenței la neamul românesc și este organizat de Institutul ,,Euxodiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, din subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Proiectul ,,Cheia spre țară” a început în anul 2016 și se desfășoară anual, în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova.