Elevii români din Transcarpatia primesc rechizite școlare gratuite

Elevii români din Transcarpatia primesc rechizite școlare gratuite

Pentru al șaselea an consecutiv, viitorii școlari din localitățile românești din Transcarpatia primesc ghiozdane și rechizite școlare.

În ajunul sărbătorii primului sunet de clopoțel, băieți și fete din raionul Rahiv primesc de la deputatul poporului Vasyl Petiovka ghiozdane și rechizite pentru scris, studii de muncă, matematică și artă – anunță Inter Regio News, citat de Bucpress.eu.

În acest an, acțiunea a început în data de 26 iulie. Opt instituții de învățământ din localitățile Apșa de Sus, Apsita și Apșa de Mijloc au primit ghiozdane cu tot necesarul pentru studii. A înmânat cadourile viitorilor elevi Mihailo Stefco, membri ai Consiliului raional Rahiv Mihailo Furca, Vasili Medvidi și Larisa Dan.

Potrivit sursei, copiii au fost încântați de cadourile primite, iar părinții le-au mulțumit autorităților pentru daruri și pentru atenția pe care o acordă copiilor lor. Părinții mărturisesc că, din cauza  dificultăților economice, nu e deloc ușor să pregătești copilul pentru școală – e o plăcere deloc ieftină,  de aceea, aceste cadouri vor ușura în mare măsură necazurile lor.