Elevii Școlii de Sâmbătă din Madrid au fost în călătorie imaginară în...

Elevii Școlii de Sâmbătă din Madrid au fost în călătorie imaginară în casa bunicilor

„Elevii” Școlii de Sâmbătă de la Ambasada României la Madrid au făcut o nouă călătorie imaginară în România, de data aceasta, în casa bunicilor.

Sâmbătă, 22 octombrie, copiii au scotocit prin lada de zestre a bunicii și au descoperit comori neștiute: ii, catrințe, opinci, marame, preșuri țesute în casă, podoabe cu care femeile se găteau în zilele de sărbătoare.

Florinela Lazăr, profesor LCCR (http://madrid.mae.ro/node/798), a însoțit copiii în această călătorie imaginară în care au învățat despre elementele de bază ale costumului popular românesc, despre portul popular din principalele zone geografice ale României și și-au îmbogățit vocabularul de limbă română.

Copiii cu vârste cuprinse între 6-12 ani sunt așteptați și sâmbăta viitoare, 29 octombrie, ora 11:30, la sediul Ambasadei (Avda. Alfonso XIII, no.157, 28016 Madrid) la un nou curs în care vor vorbi despre castele de legendă din România, Castelul Bran fiind primul care își va deschide porțile pentru ei.

„Școala de Sâmbătă” este un proiect al Ambasadei României la Madrid derulat cu sprijinul cadrelor didactice de Limbă, Cultură și Civilizație Românească din zona Comunității Madrid și a mai multor profesioniști români din aceeași zonă.

Familiile de români din Comunitatea Madrid care vor să-și înscrie copiii la curs trebuie să completeze formularul de participare și să-l trimită la adresa de e-mail madrid.comunitate@mae.ro.