Acasă Cultura / Culte Eroii în lupta vieții din România și Rep. Moldova se reunesc la...

Eroii în lupta vieții din România și Rep. Moldova se reunesc la Cluj

În această vara două evenimente naționale vor reuni membrii uneia dintre cele mai mari și active comunități de tineri supraviețuitori de cancer din Europa, Clubul Temerarii, care numără în prezent peste 400 de tineri supraviețuitori de cancer din 123 de localități ale țării.

Săptămâna acesta, în perioada 1 – 6 iulie, în cadrul ,,Temerarii Boot Câmp” vor participa peste 70 de tineri cu vârstă cuprinsă între 14 – 17 ani, supraviețuitori de cancer din România și Rep. Moldova.

Tematică taberei se alineaza cu specificul locației, Arsenal Park, din Munții Orăștie, o fosta fabrică de muniție transformată în complex turistic. Participanții vor avea la dispoziție un areal vast de terenuri pentru exploatare și o mulțime de activități tematice care să îi țină antrenați.

Tabăra de Temerarii Boot Camp promite să ofere tinerilor care au învins cancerul o experiență unică alături de tineri care au trecut prin experiențe similare.

Tinerii vor avea ocazia să experimenteze Parcul de aventură, să participe la un exercițiu de instrucție militară, Vânătoare de comori, să asiste la un exercițiu demonstrativ de arte marțiale, să viziteze Castelul Huniazilor. Tabăra se va încheia cu un tradițional foc de tabăra unde vor fi rememorate cele mai frumoase momente.

Adițional acestei tabere, în premieră, Asociația Little People va organiza în această vara, și un al doilea eveniment, Youth Cancer Europe Advocacy Masterclass & Întâlnirea Anuală de Vara a Tinerilor Supraviețuitori Români de Cancer Temerarii, cu vârstă peste 18 ani la Cluj-Napoca, în perioada 2-6 august, care va reuni supraviețuitori de cancer din România, Belgia, Macedonia, Irlanda, Polonia, Marea Britanie, Lituania, Republica Moldova, Spania, Serbia, anunță agerpres.ro

Scopul Clubului Temerarii este acela de a asigura o susținere specializată și personalizată la necesitățile fiecărui tânăr din România în materie de ‘coping’, facilitând reintegrarea reușită a pacienților în viață de adolescent sau tânăr adult după tratament și reintegrare în societate.