EUROPOL. Descoperirea unui vaccin împotriva COVID-19 va produce o explozie a vaccinurilor...

EUROPOL. Descoperirea unui vaccin împotriva COVID-19 va produce o explozie a vaccinurilor false

DISTRIBUIȚI

Oficiul european de poliţie, Europol, estimează că o viitoare descoperire a unui vaccin împotriva coronavirusului SARS-CoV-2 va conduce la formarea unei pieţe de copii false ale unui asemenea vaccin.

Catherine de Bolle, şefa Europol, anticipează că delincvenţii vor folosi oportunitatea apariției vaccinului pentru a vinde vaccinuri false

Adresându-se Comisiei pentru Libertăţi Civile din Parlamentul European, ea a spus că ”vânzarea de produse frauduloase şi sub standard este în expansiune în economia pandemiei” prin intermediul internetului, atât prin canalele obişnuite de vânzare cât şi prin aşa-numitul ”dark web”. ”Estimăm că atunci când va exista un vaccin (împotriva COVID-19), delincvenţii vor folosi această oportunitate pentru a vinde vaccinuri false”, potrivit lui Catherine de Bolle, citată de agenţia EFE.

O ofertă a produselor contrafăcute, observată în cazul medicamentelor împotriva COVID-19, cât și în cazul combinezoanele de protecţie ori testele de depistare a COVID-19

Ea a menţionat că a fost observată o creştere a ofertei de produse medicale contrafăcute nu doar în cazul medicamentelor folosite pentru tratarea noului coronavirus, cât şi în cazul unor produse cum ar fi combinezoanele de protecţie ori testele de depistare a COVID-19.

”Suspectăm că majoritatea produselor farmaceutice şi substanţelor active vândute în UE au originea în India şi China. Ambele ţări au o industrie chimică farmaceutică semnificativă, atât licită cât şi ilicită”, subliniază Catherine de Bolle.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.