Acasă Europa Eurostat: România, sub media europeană a șomajului

Eurostat: România, sub media europeană a șomajului

Sursă foto: wall-street.ro

Potrivit ultimelor date ale  biroului european de statistică reiese faptul că România înregistra, la finalul lunii ianuarie, o rată a șomajului de doar 5,5%.

Acest procent este cu 2,8% mai puțin decât media UE28 (8,2%) și cu 4,1% mai redus decât media zonei euro (9,6%), se arată într-un studiu Eurostat, publicat la sfârșitul lunii ianuarie. Aşadar, România se poziţionează pe locul 6 în clasamentul UE28 privind rata șomajului, dupa Cehia și Germania, dar înaintea Franței.

rata_somajuluiTotodată, se estimează că 20,065 milioane de europeni, dintre care 15,571 milioane de persoane din zona euro, nu aveau un loc de muncă la finalul lunii anterioare. Cu toate acestea, numărul șomerilor înregistrați la nível european a scăzut până la un minim istoric, înregistrat în luna februarie 2009.

De asemenea, statele membre cu cea mai mică rată a șomajului continuă să fie Republica Cehă (3,5%) și Germania (3,9%) în timp ce la polul opus al clasamentului se plasează Grecia (23%) și Spania (18,4%).

Privitor la  rata șomajului în rândul tinerilor, comunicatul Eurostat  anunţă faptul că 4,219 milioane de europeni cu vârsta maximă de 25 de ani nu aveau un loc de muncă la 31 ianuarie, dintre care 2,957 milioane trăiesc în zona euro.