Eveniment european special dedicat promovării tinerelor talente în plan muzical la nivel...

Eveniment european special dedicat promovării tinerelor talente în plan muzical la nivel internațional

Vineri, 31 martie 2017, de la orele 19.00, Radio România va fi gazda unui eveniment european special dedicat promovării tinerelor talente în plan muzical la nivel internațional.La Sala Radio va concerta, în compania Orchestrei Naționale Radio, tânărul pianist Philipp Scheucher, laureat în acest an al Uniunii Europene a Concursurilor Muzicale de Tineret (EMCY), o reţea europeană dedicată competiţiilor de muzică clasică adresate interpreţilor cu vârste de până în 25 de ani, la care sunt afiliate în prezent 50 de concursuri naţionale şi internaţionale din 30 de ţări.

La pupitrul orchestrei se va afla dirijorul de origine bască Unai Urrecho, director artistic şi dirijor principal al Orchestrei şi Corului Filarmonicii Kwangsung. Programul concertului va cuprinde două lucrări de Mozart – Uvertura la Nunta lui Figaro și Concertul nr. 20 în re minor pentru pian şi orchestră – și Simfonia nr. 8 în fa major, op. 93 de L. Beethoven.

Euroradio Youth Concert (Concertul de Tineret Euroradio) cuprinde o serie de concerte derulate în țările europene, în colaborare cu Uniunea Europeană a Concursurilor Muzicale de Tineret şi sub egida Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (European Broadcasting Union – EBU), care asigură transmisiunea directă (în cadrul Stagiunii 2016 – 2017) către un potenţial de milioane de ascultători.

Scopul acestui proiect este susţinerea şi promovarea tinerilor muzicieni laureaţi ai competiţiilor înscrise sub egida Uniunii Europene a Concursurilor Muzicale de Tineret, prin evoluţia, în calitate de solişti, alături de orchestre ale posturilor publice de radio şi difuzarea acestor concerte în reţeaua EBU. În ultimii 10 ani, această colaborare s-a desfăşurat cu succes cu sprijinul radiodifuziunilor din Suedia, Slovenia, Germania, Republica Cehă, cu beneficii în plan artistic şi de imagine pentru toţi participanţii la proiect.