EVITAȚI CĂLĂTORIILE ÎN MALI!

EVITAȚI CĂLĂTORIILE ÎN MALI!

DISTRIBUIȚI

Având în vedere prezenţa grupărilor jihadiste în nordul Mali, precum şi situaţia de război instalată la 9 ianuarie 2013, cu ciocniri intense înspre centrul ţării, care au impus decretarea stării de necesitate şi convocarea de urgenţă a
Consiliului de Securitate al ONU, în seara zilei de 10 ianuarie 2013, pentru avizarea desfăşurării unei forţe internaţionale în zonă, situaţia  internă în Mali s-a degradat intens şi a devenit periculoasă.

Reamintim că grupările islamist-teroriste controlează partea de nord a ţării, unde s-au instalat începând cu 17 ianuarie 2012. Ele aplică legea islamică şi se dedau la acte de violenţă, distrugeri de monumente istorice şi răpiri de persoane.

Pe cale de consecinţă, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să evite în această perioadă călătoriile în Mali, iar celor aflaţi deja în această ţară, să parăsească teritoriul acesteia, dacă prezenţa lor în Mali nu este imperios necesară.

Pentru perioada următoare, inclusiv cea de după actualul conflict deschis, este indicat să vă informaţi în prealabil asupra situaţiei de securitate din zonă!

În acest sens, accesaţi periodic pagina web a Ministerului Afacerilor Externe (www.mae.ro).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.