Evoluțiile din Ucraina discutate la reuniunea ministerială a Consiliului Europei

Evoluțiile din Ucraina discutate la reuniunea ministerială a Consiliului Europei

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, participă astăzi și mâine, la Viena, la cea de-a 124-a reuniune ministerială a Consiliului Europei, sub mandatul Austriei, care deține Președinția în exercițiu a Comitetului Miniștrilor al organizației, informează MAE.

Principala temă a sesiunii o reprezintă evoluțiile din Ucraina, care vor face obiectul unui schimb extensiv de opinii între miniștrii participanți la sesiune.

Potrivit comunicatului, o altă temă importantă de discuții o reprezintă primul raport al secretarului general al Consiliului Europei privind ‘Starea democrației, drepturilor omului și statului de drept în Europa’. Agenda sesiunii formale mai cuprinde și subiecte legate de consolidarea funcționării eficiente pe termen lung a sistemului Convenției Europene a Drepturilor Omului, cooperarea cu Uniunea Europeană, politica de vecinătate a Consiliului Europei.

Totodată, cu ocazia reuniunii ministeriale va fi aniversată împlinirea a 65 de ani de la fondarea Consiliului Europei, eveniment ce va fi marcat în mod festiv luni seară.

În marja sesiunii ministeriale, Titus Corlățean va avea întrevederi cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, cu ministrul afacerilor externe al R. Azerbaidjan, Elmar Mammadyarov, și cu directorul general al Agenției Internaționale pentru Energia Atomică, Yukiya Amano.