EXCLUSIV TIMP ROMÂNESC

EXCLUSIV TIMP ROMÂNESC

Primul pas spre apropierea românilor din Valea Timocului și Voivodina: A fost depusă lista comună pentru alegerile Consiliului Minorităţii Române!

 Iniţiativa Românilor din Serbia, condusă de Boian Bărbuţă, şi Asociaţia pentru Tradiţia şi Cultura Rumânilor ”Dunărea”, în frunte cu Tihan Matasarevici, au făcut front comun pentru alegerile Consiliului Minorităţii Române şi au depus vineri, 12 septembrie, la Belgrad, lista de candidati propusă de cele două asociaţii împreună cu partenerii din Banat pentru alegerile care vor avea loc in luna octombrie pentru ConsiliulComisie_2 Minoritatii Romane din Serbia. “Împreună cu Tihan Matasarevici şi cu fraţii din Banat, propunem o listă completă, de 23 de persoane, cu reprezentanţi, din Voivodina şi Timoc“, a delcarat pentru www.viitorulilfovean.ro/timpromanesc Boian Bărbuţă.

Aceasta este prima si singura listă comună a etnicilor romani din Timoc si Voivodina, reunind zece reprezentanţi din Timoc şi 13 reprezentanţi ai Voivodinei. Iniţiatorii demersului se bazează atât pe voturile etnicilor români care s-au înscris să voteze pentru CNMR din Serbia, cât și pe sprijinul oricăror alte asociații și organizații ale românilor de pretutindeni: “Aşteptăm susţinere din toate locurile unde sunt români. Avem nevoie de orice ajutor, pentru noi contează foarte mult ”, mai subliniază Bărbuţă.

Lista conține candidați de bună calitate, distribuiți proporțional din Valea Timocului și Voivodina, oameni cu diverse profesii și oameni bine ancorați în realitatea situației cu care se confruntă în prezent minoritatea românească din Serbia. Ideea acestei liste a fost, în opinia inițiatorilor, ”consemnarea unui moment istoric al unirii tuturor fraților români din Serbia și eliminarea dureroasei diferențe care s-a făcut mereu între românii din Valea Timocului și cei din Voivodina (Banatul Sârbesc)”.

În fruntea celor propuşi pe singura listă comună se află Boian Bărbuță, Tihan Matasarevici și Zvetlana Nikolin, urmaţi de reprezentanţi atât din Valea Timocului, cât și din Voivodina: Biljana Bugarinović, Lučijan Danilov, Jugoslav Djordjević, Sretomir Milutinovic, Radoslav Filipovic, Natasa Kracunovic, Gordan Živković, Jovica Katalina Gordana Srankovic, Emanuel Kotarica, Marinika Jankuc, Milun Ivaskovic, Dorina Čika, Zoran Gudjuic, Danijel Petkovski, Dragan Zgerđa, Ilija Popović, Luminica Avramesku, Aleksandar Đorđević şi Dorel Čika.

Comisie_3Astfel, pe 15 octombrie va fi cunoscută lista finală a tuturor asociaţiilor care candidează la alegerile din Serbia, iar pe 26 octombrie cele 23 de scaune ale Consiliului Naţional al Minorităţii Naţionale Române îşi vor afla ocupanţii.