Exercițiu de gestionare în comun a situațiilor de urgență

Exercițiu de gestionare în comun a situațiilor de urgență

Pentru a testa eficacitatea parteneriatului dintre Departamentul pentru Situații de Urgență și Departamentul Consular din MAE, la Târgu-Mureș, s-au pus la punct, împreună cu reprezentanți ai Serviciului Protecției Civile și Situații Excepționale din Republica Moldova, primele detalii în ceea ce privește organizarea unui exercițiu, în realitatea virtuală, la finele acestui an, în Republica Moldova.

Ședința de lucru a avut loc la Centrul de Național de Formare formatori în Asistență Medicală de Urgență și Descarcerare din cadrul UPU-SMURD Târgu Mureș, singurul centru din țară care beneficiază de tehnică de realitate virtuală.

Reamintim că la începutul anului, DSU și Departamentul Consular din MAE au încheiat un protocol care vizează sprijinul reciproc în gestionarea situaţiilor deosebite în care sunt implicaţi cetățeni români aflați sau stabiliți în străinătate, respectiv cetățeni străini aflați sau stabiliți pe teritoriul României. Protocolul vizează și acțiuni comune în situații de urgență majore (dezastre, calamități naturale) în statele din vecinătatea României.