Expoziția ”Premfoto”, la Cernăuți

Expoziția ”Premfoto”, la Cernăuți

Foto: Nicolae Hauca
Muzeul de Artă Regională Cernăuți a găzduit festivitatea de închidere a ediției a VI-a Festivalului Internațional ”Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly”, organizat de Asociația Internațională ”Euro Foto Art” sub patronajul Consulatului General al României la Cernăuți, anunță Euromedia.

La eveniment au participat artiștii fotografi Ștefan Tóth AFIAP președintele Asociației Internaționale și directorul Festivalului Internațional, respectiv Eugen Antal secretar general al Asociației Internaționale.
Festivalul Internațional ”Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly”, a debutat în data de 10 ianuarie 2018 în Galeria ”Euro Foto Art” din Oradea și a cuprins peste 40 de manifestări expoziționale, proiecții de filme și gale de digiporame organizate în diferite orașe din Serbia, Slovacia, Ungaria, Ucraina și Ungaria.
Cu un mesaj de salut a fost prezentă și Eleonora Moldovan,  consulul general al României la Cernăuți.
În cadrul festivității a avut loc vernisajul expoziției alcătuită din Salonul Mondial ”Premfoto”, organizat de Clubul Fotografic ”Nufărul” din Oradea, sub patronajul Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”. La ediția a XII-a a Salonului Mondial ”Premfoto”, au fost invitați cei mai reputați 100 de artiști fotografi din lume cu câte 3 imagini reprezentative. La secretariatul Salonului Mondial au fost înregisrate 60 de imagini monocolor și 140 de imagini color, realizate de 67 de artiști fotografi reputați din 34 de țări ale lumii.
Totodată, juriul internațional format din artiștii fotografi Georg S.Holzmann E.FIAP (Germania), Horváth Imre EFIAPs (Ungaria) și Stan Valentina EFIAPs (România), a primit 200 imaginile din lume, codificate și a acordat note de a 1 la 10.
În urma jurizării au fost acordate și acceptate pentru Salonul Mondial 16 imagini nonochrom și 57 imagini color, care au obținut 19 puncte (din cele 30 maxim posibile).
Fotografiile vor fi prezentate de criticul de artă al Muzeului Albert Komari.  Noua expozție organizată în parteneriat cu Muzeul de Artă Regională Cernăuți va rămâne la dispoziția publicului vizitator timp de o lună.