Expoziția: “Prizonieri români și italieni de război în timpul Primului Război Mondial...

Expoziția: “Prizonieri români și italieni de război în timpul Primului Război Mondial 1915-1918” la Lugano

La data de 24 octombrie 2018, Sala de Conferințe a  Municipiului Paradiso – Lugano – Elveția a găzduit evenimentul dedicat Centenarului Marii Uniri din 1918 care a cuprins inaugurarea expoziției: “Prizonieri români și italieni de război în timpul Primului Război Mondial 1915-1918“, precum și prezentarea mai multor volume apărute la editura Rediviva din Milano, volume care aduc în atenție istoria, cultura și spiritualitatea românească: “Istoria Transilvaniei” (traducere în limba italiană: Storia della Transilvania) (autori Ioan Aurel POP și Ioan Bolovan, Anuarul “Repere de cultură si istorie românească în Italia în anul Centenarulului României Mari” ediția a IV-a, “Jurnalul fericirii”  (traducere în limba italiană: Diario della felicità) de Nicu Steinhardt, “Între uitare și memorie” de Micaela Ghitescu (traducere în italiană: Tra oblio e memoria).

Publicatia ”Repere de cultură si istorie românească în Italia în anul Centenarulului României Mari” (ediția a IV-a) a fost distribuită gratuit de editura Rediviva tututor participanților de la manifestare, se precizează într-un comunicat de presă.

Evenimentul s-a bucurat de patronajul primăriei Paradiso – Lugano, al Consulatului Onorific al României la Lugano și colaborarea Asocației Românii în Ticino- Elvetia și a editurii Rediviva din Milano.

Invitați ai manifestării: Marinela Somazzi, consul onorific, Prof. dr. Azzolino Chiappini, Universitatea Svizzera Italiana din Lugano, jurnalista Corinne Zaugg, scrittorul Renato Giovanolli. Violeta Popescu – Rediviva, Gabriel Popescu – Rediviva, Ioana Butu, actriță.

Expozitia foto-documentară a fost realizată de Direcția Patrimoniu Cultural a Universității Babes-Bolyai din Cluj Napoca,

Manifestarea face parte dintr-un proiect mai amplu al editurii Rediviva – CCIR de a sărbători Centenarul României Mari 1918-2018, care va continua la Varese, Monza, Lodi, Como, Milano, Torino cu sprijinul unor instituții italiene, asociații, parohii etc.