Expoziția „Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice și romane” își deschide porțile...

Expoziția „Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice și romane” își deschide porțile în Spania, vineri, 1 octombrie

DISTRIBUIȚI

Începând cu 1 octombrie 2021, până la 27 februarie 2022, la Muzeul Național de Arheologie din Madrid (MAN) va putea fi vizitată gratuit expoziția temporară Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice și romane, organizată de Ministerul Culturii din România, Muzeul Național de Istorie a României (MNIR), Ministerul Culturii și Sportului din Spania, Muzeul Național de Arheologie din Spania, Ambasada României în Regatul Spaniei, Ministerul Afacerilor Externe din România și Ministerul Apărării Naționale din România, în colaborare cu ASISA și Amigos del Museo Arqueológico Nacional (AMAN).

Expoziția se înscrie în seria evenimentelor organizate cu ocazia aniversării, în 2021, a 140 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între România și Spania.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei României în Regatul Spaniei, expoziția Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice și romane, se bucură de Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Regele Felipe al VI-lea al Spaniei şi al Preşedintelui României, Excelenţa Sa Klaus Iohannis.

Expoziția, compusă din peste 800 de artefacte, urmărește evoluția istorică a teritoriului României actuale pe o perioadă de peste o mie de ani (sec. VIII î.Hr. – sec. VII d.Hr.), o mărturie a numeroaselor contacte și schimburi culturale care au avut loc în regiune, rezultat al abundenței sale de resurse și al locației privilegiate între Europa și Asia.

În cadrul acestei expoziții care pune în valoare patrimoniul istoric și cultural al României participă 40 de instituții române și 4 spaniole.

Miercuri, 29 septembrie, va avea loc prezentarea expoziției pentru mass-media, fiind inclusă și posibilitatea intervievării curatorilor expoziției, precum și vizite ghidate ale expoziției, iar joi 30 septembrie, în prezența autorităților, va avea loc ceremonia oficială de deschidere.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.