Expoziția „Urmăreşte pisica!“, itinerată la Liceul „Constantin Brâncuși” din Szczecin

Expoziția „Urmăreşte pisica!“, itinerată la Liceul „Constantin Brâncuși” din Szczecin

După Varșovia, Cracovia și Wieliczka, expoziţia de ilustrații de carte pentru copii „Urmăreşte pisica!“, realizată de Clubul Ilustratorilor din România împreună cu ICR Varşovia, va fi prezentată publicului din Szczecin, în perioada 6-25 octombrie 2020, printr-o nouă colaborare cu Liceul de Arte Plastice „Constantin Brâncuși” din localitate.

Reunind lucrări semnate de 22 de artiști români, membri ai Clubului Ilustratorilor din România – Zelmira Szabo, Cristiana Radu, Adela Calistru, Alina Marinescu, Anca Smărăndache, Andra Badea, Cristinas Crișu, Raluca Burcă, Corina Drăgan, Delia Zahareanu, Emanuela Balint, Gabriela Fabian, Georgiana Chițac, Irina Dobrescu, Iulia Ignat, Margareta Udrescu, Gabriela Soare, Mihaela Paraschivu, Raluca Anghel, Stela Lie, Oana Ispir și Bogdan Topîrceanu – expoziția a fost prezentată în premieră în Polonia la Târgul de Carte de la Varşovia, în luna mai a anului trecut, unde România a avut statutul de „Invitat de Onoare”.

La momentul înființării, în 2005, Clubul Ilustratorilor reunea zece graficieni – studneți și absolvenți, coordonați de Stela Lie, profesorul lor de la Universitatea Națională de Arte Plastice din București – dornici să facă parte dintr-un proiect comun: ilustrația de carte. Prima expoziție, „Imagini care spun povești”, a fost găzduită de galeria Simeza. Au urmat numeroase expoziții în țară și străinătate, participări la Târguri de Carte (Bookfest și Gaudeamus București, Bologna, Istanbul, Kolkata – India, Saarbruecken, Madrid, Ierusalim, Varșovia), la conferințe și worshopuri, la emisiuni și interviuri. Au urmat cărți, cataloage și articole scrise de membrii Clubului, care în prezent au ajuns cincizeci. Clubul Ilustratorilor a devenit membru al EIF – European Illustrators Forum.