Expoziție a artistului plastic Sergiu Galben, vernisată la Chişinău

Expoziție a artistului plastic Sergiu Galben, vernisată la Chişinău

Foto: ICR

În data de 19 mai 2017, ora 15.00, la Filarmonica Națională „Serghei Lunchievici” din Chișinău, va avea loc vernisarea expoziției speciale de pictură, ce aparţine artistului plastic Sergiu Galben – „Naturalețea imaginii”.Manifestarea se înscrie în planul de activități pregătit de ICR Chișinău în 2017 pentru apromova producția culturală românescă din Republica Moldova.

Sergiu Galben s-a născut la 1 mai 1942, în comuna Sănătăuca, raionul Floreşti, Republica Moldova. În 1968 a absolvit Colegiul de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală”secţia pictură. Din anul 1972 este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova. Lucrările sale au fost expuse, în perioada 1971 – 2012 în prestigioase expoziții internaționale din Federaţia Rusă, Germania, Bulgaria, Austria, Belarus, Kazahstan, Franţa, Ucraina, Turcia, Liban, Panama, România.

Expoziția este deschisă publicului în perioada 19 mai – 20 iunie 2017 şi se bucură de sprijinul Institutuui Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău în colaborare cu Filarmonica Națională „Serghei Lunchievici” din capitala Republicii Moldova.