Expoziție de artă fotografică intitulată ”România Pitorească, la Solotvino

Expoziție de artă fotografică intitulată ”România Pitorească, la Solotvino

Foto: Facebook Consulatul României la Solotvino

De curând, la Școala de Arte a orașului Slatina (Solotvino) din regiunea Transcarpatia a avut loc vernisajul expoziției de artă fotografică, intitulată „România Pitorească”.
În cadrul expoziției desfășurată de Asociația „Euro Foto Art” din Oradea sub patronajul Consulatului României la Solotvino și a Primăriei orașului Slatina (Solotvino), cu sprijinul Asociației ”Speranța”, au fost expuse 35 de fotografii de format mare, se precizează într-un comunicat al Consulatului României la Solotvino.

Publicul prezent a fost salutat de Gabriel Nicola, consulul României la Solotvino, primarul orașului Slatina, Gheorghe Uhali, directoarea Școlii de Arte, Eva Vainagi, și Mihai Tocar, președintele Asociației ”Speranța”.

Renata Moish-Shiman, șefa Departamentului de Relații Economice Externe, Investiții și Colaborare Transfrontalieră din cadrul Administrației de Stat a Regiunii Transcarpatia a salutat pe cei prezenți și a transmis un mesaj de apreciere și încurajare din partea lui Ghenadi Moskal, guvernatorul regiunii.

Totodată, evenimentul a fost onorat de prezența lui Cseh Áron, consul la Consulatul Ungariei la Ujgorod, și a Janei Dvorecka, consul la Consulatul General al Slovaciei la Ujgorod.

Fotografiile expuse au fost prezentate de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”.

Momentele muzicale au fost susținute de către artistul de violă Thurzó Sándor József din Oradea și eleva-pianistă Melania Stan de la Școala de Arte din Solotvino, care, la 13 mai 2017, a câștigat premiul I la Concursul Internațional de Interpretare pentru pian ”Micul Virtuoz” desfășurat la București

Expoziția ”România pitorească” va rămâne la dispoziția publicului vizitator din Slatina (Solotvino) timp de o lună.