Expoziție de arte vizuale și recitaluri de muzică clasică prezentate de bursierii...

Expoziție de arte vizuale și recitaluri de muzică clasică prezentate de bursierii Tinere Talente

“Jurnal de viaţă”- un eveniment inedit care va include o expoziţie de arte vizuale în aer liber şi recitaluri oferite on-line de bursierii programului naţional Tinere Talente – va fi prezentat, în perioada 10-21 mai, de Fundaţia Regală Margareta a României împreună cu Muzeul Municipiului Bucureşti.

Colecţia de lucrări “Jurnal de viaţă” va fi expusă pe gardul Casei Filipescu-Cesianu, parte din Muzeul Municipiului Bucureşti, de-a lungul a 35 metri de trotuar, pe Calea Victoriei nr. 151 din Bucureşti, şi va putea fi astfel vizionată la orice oră, de orice trecător.
Lucrările expuse în aer liber la Casa Filipescu-Cesianu, realizate prin diferite tehnici – pictură, colaj, fotografie, artă textilă, design vestimentar, au la bază reprezentarea simbolistică a senectuţii, pornind de la poveştile de viaţă ale seniorilor documentate de tinerii artişti din programele Fundaţiei.

Totodată, evenimentul include recitaluri de muzică clasică, susţinute la Palatul Suţu, ai căror protagonişti sunt actuali şi foşti bursieri ai programului Tinere Talente.

Recitalurile vor fi difuzate on-line pe 13 mai şi pe 19 mai, începând cu ora 20,00, pe paginile de Facebook ale Fundaţiei /tineretalentefrmr şi /frmr.ro.

La începutul acestui an, în urma unei proces complex de selecţie, 30 de artişti cu vârste cuprinse între 14 şi 24 de ani, care studiază la instituţiile de învăţământ vocaţional din ţară şi care nu dispun de resurse financiare, au devenit bursieri ai programului Tinere Talente. Pe parcursul anului 2021, aceştia beneficiază din partea Fundaţiei Regală Margareta a României de burse, sesiuni de mentorat intergeneraţional şi masterclass-uri, precum şi de acţiuni de promovare a actelor lor artistice.